Маја Вукићевић / - Монтенегро старс група
23/03/2022 u 19:24 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукићевић: У Зети саде чери парадајз за потребе хотела Сплендид

Једно газдинство у Зети са коjим годинама сарађуjемо, ове године ће први пут за наше потребе засиjати неколико сорти чери парадаjза - казала jе ПР менаџер хотела Сплендид

Од отварања 2006. године промоциjа домаћих производа и националне кухиње jедан jе од кључних циљева пословне политике првог црногорског ризорта категорисаног са пет звjездица, казала jе за портал "Дана" ПР менаџер хотела Сплендид Маjа Вукићевић.

То што су, како она истиче, jедина хотелска група у коjоj од отварања ради технолог хране задужен да води рачуна о квалитету намирница коjе су у понуди, утицало jе на квалитет селекциjе производа коjе набаваљаjу.

- Будући да jе jедини критериjум у процесу набавке и припреме хране квалитет, годинама смо тако градили и изградили однос са поjединим произвођачима сира, пилећег меса, jаjа коjи безмало све своjе производе продаjу Монтенегро старс хотелскоj групи. Све млиjечне производе набављамо од црногорских произвођача – истиче Вукићевић.

image

маслине и сир

- фото: Александар Јаредић

Додаjе да дугогодишњу сарадњу са поjединим газдинствима не само да одржаваjу већ и унапрjеђуjу.

- Тако ће jедно газдинство у Зети са коjим годинама сарађуjемо, ове године први пут за наше потребе засиjати неколико сорти чери парадаjза - казала jе ПР менаџер хотела Сплендид.

Као jедну од главних препрека за сарадњу са пољопривредним проивођачима види то што производња не може да одговори њиховим потребама током године а не само у сезони.

- Иако су увозни производи наjчешће jефтиниjи, ми се ипак одлучуjемо за квалитет, али понаваљам домаћа производња не задовољава све наше потребе равномjерно дакле - током циjеле године. Истовремено и произвођачи током сезоне бираjу нека друга тржишта у региону гдjе скупље могу да продаjу своjу робу, тако да смо диjелом и због тога орjентисани на jефтиниjе увозне производе. Наравно неке намирнице, Црна Гора уопште не производи и логично jе да се увозе – рекла jе Вукићевић.

Некада како наводи, у потрази за квалитетом откриjу сjаjне произвођаче, коjи међутим не могу да пруже остатак услуге у смислу бактериолошки безбjедног трнаспорта и дистрибуциjе, због чега мораjу да их одбиjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:56