/ -Фото: Срђан Бољевић, Фејсбук
01/08/2021 u 23:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајчетић твитом разљутио ЛГБТ заједницу, Јокићева правду тражи од надлежних

Разни грантопрези из ЛГБТ- ја су се навукли на мој твит, поручује портпарол ПзП-а

Посланик Покрета за промјене (ПзП) Никола Бајчетић данашњим твитом разљутио је бројне Твитер кориснике, али и припаднике ЛГВТ заједнице и борце за њихова права. 

Портпарол Медојевићеве партије: Бечић и Кривокапић желе да ЦГ буде талац сатанистичке секте

Наиме, портпоарол странке Небојше Медојевића прокоментарисао је данас саопштење кабинета премијера Здравка Кривокапића да ДФ договара власт са ДПС-ом, поручујући да Црна Гора никада неће бити талац "п****** и сатанистичке секте".

Твит са увредом убрзо је постао виралан и главна информација у медијима, па је на то реаговала предсједница Управног одбора ЛГБТ Форума Прогрес Бојана Јокић наводећи да је Бајчетић у јавном простору користио хомофобну терминологију која ЛГБТ особе ставља у негативан контекст како би се он сукобљавао са политичкчким неистомишљеницима.

image
Фото: Твитер

- Таква терминологија немјерљиво штети заједници поготово у политички нестабилним временима каква су ова. Молим све политичке субјекте да се суздрже од употребе хомофобне терминологије у својим политичким обраћањима и тиме макар дјелимично поштеде ЛГБТ заједницу говора мржње. Прогрес ће се поводом изјаве посланика обратити надлежним органима како би цијенили да ли постоје елементи говора мржње и/или прекршајног дјела- додала је она. 

Бајчетић је на то одговорио да из ЛГБТ организација врло добро знају да ће у ПзП-у увијек имали пријатеље и да максимално подржавају права ЛГБТ особа. 

- Овдје се ради о токсичним утицајима са треће стране на политичка дешавања у земљи. И то са задње стране, а због тога не смијемо да ћутимо. Потпуно разумијем што су се разни грантопрези из ЛГБТ- ја навукли на овај твит. Ово им је идеална прилика да оправдају своје грантове. Имајући у виду да актуелни шеф Скупштине Алекса Бечић преуређује исте, очекујем да и они донирају. Само их молим да зидови не буду кречени у дугиним бојама- поручио је Бајчетић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:53