СЗО сумирала званичне податкекоје добија од држава / - интернет
06/05/2021 u 08:59 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Регионални директор СЗО Клуге у званичноj посjети Црноj Гори

Из Министарства здравља су казали да jе посjета прилика за политички и експертски диjалог о одговору на ковид, као монументалном здравственом, социjалном и економском изазову

Регионални директор Свjетске здравствене организациjе (СЗО) за Европу Ханс Клуге борави данас и сjутра у првоj званичноj посjети Црноj Гори. Из Министарства здравља су казали да jе посjета прилика за политички и експертски диjалог о одговору на ковид, као монументалном здравственом, социjалном и економском изазову.

– То jе прилика и за диjалог о потреби редефинисања приоритета секторских политика, бољем позиционирању здравља на политичкоj и развоjноj агенди, као снажне детерминанте економског развоjа и социjалне кохезиjе – каже се у саопштењу.

Током боравка у Црноj Гори Клуге ће разговарати са премиjером Здравком Кривокапићем и предсjедником Скупштине Алексом Бечићем. Клуге ће, како jе саопштено, разговарати са министарком здравља Jеленом Боровинић Боjовић и представницима Министарства здравља, укључуjући и руководиоце Института за jавно здравље и Клиничког центра Црне Горе.

Из министарства су рекли да ће теме састанка бити одговор на ковид-19, Програм рада СЗО за Европу, као основ израде нове здравствене политике у Црноj Гори, улагање у здравствену сигурност и дефинисање оквира сарадње за успостављање Кризног центра (ЕОЦ). Клуге ће се сјутра састати са деканом Медицинског факултета Миодрагом Радуновићем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:36