Абазовић у једној од ранијих посјета ували Валданос / - Фото: УРА
10/05/2021 u 18:01 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црно на биjело: Подржаћемо предлог Закона о отклањању посљедица одузимања увале Валданос

Из УРЕ су поручили да ће подржати сваки предлог коjи за циљ има општу добробит грађана Црне Горе

Клуб посланика Црно на биjело ће на сjутрашњоj Четвртоj сjедници Првог редовног прољећњег засиjедања у 2021. години подржати предлог посланика Генциjа Ниманбегуа да се на дневни ред уврсти предлог Закона о отклањању последица одузимања увале Валданос, саопштено је из УРЕ.

– Како су обjаснили, тим предлогом уређуjу се услови, начин и опстанак враћања имовине бившим власницима и њиховим законским наслjедницима. Повраћаj имовине у ували Валданос jе захтjев коjи бивши власници упућуjу годинама уназад, и то са пуним правом. Сам поступак одузимања права своjине од стане бивших власника маслинаде у ували Валданос ниjе спроведен у складу са тадашњим прописима коjима се регулисао поступак изузимања експроприjациjе непокретности од стране приватних власника, чиjе отклањање не омогућава постоjећа законска регулатива. Зато сматрамо да jе неопходно исправити велику неправду коjа jе бившим власницима направлjена, jер већ 40 година ниjесу у могућности да користе имовину, притом трпjећи штету, а да сама имовина до данас ниjе приведена намjени због коjе jе одузета – наводе из клуба одборника коалициjе Црно на биjело.

Подсjећања ради, потпредсjедник Владе Црне Горе и лидер УРЕ др Дритан Абазовић jе недуго након парламентарних избора 2020. године посjетио Валданос, а накнадно и присуствовао акциjи чишћења маслињака и приступних путева коjу jе организовало Удружење за враћање и заштиту приватне имовине у Улцињу. Том приликом jе истакао да ће Влада предузети све мjере да би се у што краћем року, на законити начин, задоволjила правда, као и да Валданос ниjе само економско и питање правде, већ и културолошког опстанка.  

Из УРЕ су поручили да ће подржати сваки предлог коjи за циљ има општу добробит грађана Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:56