mala vatra nagrada Small / - ADRIATIC-COUNCIL.EU
05/06/2023 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović dobitnik priznanja "Jadranski plamen"

Nagrada se tradicionalno dodeljuje političkim liderima u Jadranskom regionu

Priznanje “Jadranski plamen” dodijeljeno je predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću za njegov izvanredan rad i doprinos zajednici Jadranskog Savjeta (Adriatic Council), saopšteno je iz Savjeta.

- Nagradu dodeljuje Jadranski Savjet, vodeći think thank u Jadranskom regionu. Nagrada se tradicionalno dodeljuje političkim liderima u Jadranskom regionu. Prethodni dobitnik ovog priznanja je bivši predsjednik Vlade Slovenije Miro Cerar, navodi se u saopštenju.

U saopštenju koje potpisuju ko-predsjednici Dejan Novaković i Marko Voljč navodi se da je Abazović pokazao izvanrednu posvećenost i predanost u svom radu, postižući izvanredne rezultate i doprinoseći napretku njihove zajednice.

- Njegova hrabra borba protiv organizovanog kriminala i korupcije bila je od ključnog značaja za unapređenje sigurnosti i pravde u našem društvu. Njegovi uspjesi na tom polju su bili brojni i značajni, a njegov uticaj na tom polju osjeća se i danas. Njegova strast, entuzijazam i neumorna energija su inspiracija za sve nas i primjer kako se sa posvećenošću i trudom mogu postići velike stvari. Njegov rad je bio usmjeren ka stvaranju boljeg sjutra, a njegovi uspjesi su dokaz da se to sve može postići, navodi se u saopštenju.

Ističu da je Abazović uložio velike napore u stvaranju pomirenja u regionu i stvaranju uslova za socijalni mir u Crnoj Gori.

- Njegova sposobnost da prepozna probleme i pronađe rešenja je bila od neprocjenjive vrijednosti za našu zajednicu. Zbog svega toga, mi smo mu dodijelili nagradu “Jadranski plamen” kao znak našeg poštovanja i divljenja prema njemu, kao i naše zahvalnosti za sve što je učinio. Nagrada će dr Abazoviću biti dodeljena u novembru mesecu 2023 na obeležavanju 10 godina od osnivanja Jadranskog Savjeta. Čestitamo dr Dritanu Abazoviću na ovom velikom uspjehu i želimo mu još mnogo uspjeha u budućnosti. Neka njegov primjer bude inspiracija za sve nas da se trudimo i radimo na stvaranju boljeg sjutra za sve, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:12