/ dritan abazović
20/09/2023 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović gost Američko-jevrejskog komiteta: Vrijednosti koje baštinimo veličaju nas kao zemlju

Govoreći o odnosima sa SAD, Abazović je istakao da je ta država najznačajniji spoljnopolitički partner Crne Gore i da je naša spoljna politika stoprocentno usaglašena sa SAD i EU

Predsjednik Vlade Crne Gore bio je gost u sjedištu Američko-jevrejskog komiteta (AJC) na čelu sa Michael Tichnorom, gdje je pred predstavnicima iz brojnih saveznih država govorio o trenutnim političkim i društvenim prilikama i šansama u Crnoj Gori.

- Crna Gora prema jevrejskoj zajednici ima tradicionalno dobar i prijateljski odnos. Bez obzira na broj stanovnika, vrijednosti koje baštinimo su te koje nas veličaju kao zemlju, poput multikulturalizma i dobrosusjedskih odnosa gdje je Crna Gora najbolja u regionu- naglasio je premijer Abazović tokom razgovora.

Govoreći o odnosima Crne Gore sa Izraelom, premijer Abazović je istakao da je ta država značajan turistički marker za nas, dodajući da će se ove godine ostvariti oko 600 avionskih operacija između Crne Gore i Izraela. Takođe, premijer je naglasio značaj koji strane direktne investicije iz Izraela imaju za Crnu Goru, napominjući da su one skorije realizovane označile novi početak naših odnosa.

Govoreći o odnosima sa SAD, Abazović je istakao da je ta država najznačajniji spoljnopolitički partner Crne Gore i da je naša spoljna politika stoprocentno usaglašena sa SAD i EU.

Abazović je poželio dobrodošlicu u Crnoj Gori i pozvao organizaciju da jedan od svjetskih foruma koji organizuju bude u Crnoj Gori.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2023 15:34