Karen Medoks i Dritan Abazović / - TWITTER
20/03/2023 u 17:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Kontinuirana podrška Velike Britanije na razvoju sajber bezbjednosti

Premijer i britanska ambadorka Karen Medoks potpisali su Memorandum o razumijevanju u vezi sa aranžmanom u podršci u oblasti sajber bezbjednosti koju će našoj državi pružiti stručni kadar iz Velike Britanije

Premijer Abazović i britanska ambadorka Medoks potpisali su Memorandum o razumijevanju u vezi sa aranžmanom u podršci u oblasti sajber bezbjednosti.

image

Karen Medoks i Dritan Abazović

- TWITTER

Memorandum o razumijevanju u ime britanske i crnogorske Vlade o podršci u oblasti sajber bezbjednosti potpisali su danas premijer dr Dritan Abazović i britanska ambasadorka Karen Medoks.

Potpisivanje ovog memoranduma ima za cilj da dvije države sarađuju i koordiniraju u cilju jačanja kapaciteta i sposobnosti Crne Gore u odbrani od sajber napada. Naime, britanska Vlada će pomoći Crnoj Gori u sprovođenju mjera za jačanje odbrane i pružanje podrške u vezi sa tekućom implemenatacijom osnovnih servisa i cjelokupnom zaštitom sajber kapaciteta.

image

Karen Medoks i Dritan Abazović

- TWITTER

U kontekstu potpisivanja današnjeg Memoranduma, predsjednik Vlade Abazović se zahvalio na kontinuiranoj podršci u razvoju izvrsnosti sajber bezbjednosti koju Ujedinjeno Krajevstvo pruža Crnoj Gori, dodajući da Vlada radi na unapređenju svih dosad manje razvijenih sektora u državi, u čemu IT zauzima važno mjesto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:17