Дритан Абазовић / - принтскрин
09/05/2022 u 11:57 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Хапшење Јованића није завршена прича, нека институције раде свој посао

Премијер је казао да је полиција је иста као прије, али су тужиоци различити

Премијер Дритан Абазовић је, након хапшења предсједника Привредног суда Блажа Јованића, казао је да резултати најбоље говоре сами за себе и да очекује да се овај тренд настави.

- Јако сам задовољан радом Специјалног државног тужилаштва и виде се резултати. Јако сам задовољан што се виде резултати. Полиција је иста као прије, а тужиоци су различити - казао је Абазовић на конференцији за новинаре у холу Скупштине.

Кад је ријеч о судији Јованићу то је све што имам да кажем, казао је премијер.

- Такозвана стечајна мафија у Црној Гори је узела маха, направила велику штету и ово што се десило јутрос је добар почетак да се против овога боримо. Није Солана једини случај у ком се десила пљачка са печатом државе - нагласио је Абазовић.

Бескомпромисна борба против организованог криминала и корупције је, како је истакао, приоритет свих приоритета ове Владе и она стоји на располагању свим институцијама да у, оквиру својих овлашћења, раде свој посао, казао је премијер.

Он је, коментаришући изјаву бившег специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића да је полицијски службеник Петар Лазовић колатерална штета, рекао да је то небулоза.

- Много је небулоза у јавном дискурсу Црне Горе, мислим да је Катнић долази до таквих закључака на основу личних фрустрација - рекао је Абазовић.

Истиче да смо јутрос имали посјету високих званичника ЕУ, поклопило се са овим хапшењем као и са хапшењем Весне Меденице, бивше предсједник Врховног суда, 

Подсјетио да је приликом посјете Вашингтону казао да ће се постићи резултати изненађења у борби против корупције и она се дешавају.

- Врло сам поносан и захвалан сам међународним партнерима који пружају подршку. Ако неко мисли да можемо својим капацитетима да постижемо такве резултате, свака част - додао је Абазовић.

Мисли да ће догађаји, политички или правни, довести до закључка зашто се све радило на начин на који се радило.

Премијер Дритан Абазовић казао је да је хапшење које се управо дешава широм Црне Горе продукт рада и залагања 

ГП УРА у борби са организованим криминалом. 

Најбитније је да се Црна Гора ухватила у коштац са организованим криминалом у највишим судским и тужилачким инстанци.

Након доказа објављених на независном порталу Либертас прес, главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу и новинарки додијељено је додатно обезбјеђење. Новинарка Оливера Лакић је већ преко деценију на удару пријетњи и напада, а недавно су се навршиле и четири године од када је пуцано на њу.

- Јако ми је жао што смо морали да им повећамо степен безбједности. Оно што ради новинарка Лакић и портал Либертас је у јавном интересу. Када је у питању напад на њу и рањавање надам се да ћемо доћи до рјешавања случаја и да ћемо наћи налогодавце и починиоце тог случаја. Исто тако се ово односи на нападена остале новинаре и на нерасвијетљена убиства. Имамо нерасвијетљено убиство главног уреднига дневног листа Дан Душка Јовановића. То чека ево двадесетак година. Надам се да ће институције система које су ослобођене особа повезаних са мафијом моћи да дођемо до налогодаваца и убице Јовановића - казао је премијер.

Када је у питању одлагање избора, премијер сматра да је нужно одложити изборе, како због туристичке сезоне, тако и због тога да би они б или организовани у истом дану.

- Не могу више о томе рећи, данас ће се о томе гласати па ћемо видјети шта ће се одлучити - каже Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:57