DRITAN ABAZOVIĆ / - DRITAN ABAZOVIĆ
22/02/2023 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović o maltretiranju državljanina Albanije: Postoji i druga strana medalje

Nije kao da je neko nekoga samo izvukao iz auta. Mora da je počinjen prekršaj. Saobraćajna pravila i redovi nisu poštovani, rekao je Abazović

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da je pregledao snimak od 15. januara, na kom se vidi kako crnogorski policajci maltretiraju stranog državljanina na granici sa Albanijom i rekao da se taj slučaj ispituje, prenosi Kljan Kosova.

Abazović je rekao da oni koji prekorače svoja ovlašćenja treba da budu adekvatno kažnjeni, ali je dodao da postoji i "druga strana medalje", jer, kako je rekao, na snimku se ne vidi da je postupanju policije prethodio prekršaj.

„Nije kao da je neko nekoga samo izvukao iz auta. Mora da je počinjen prekršaj. Saobraćajna pravila i redovi nisu poštovani”, rekao je Abazović za RSE.

Na snimcima koji su 21. februara distribuirani na raznim društvenim platformama, vidi se događaj koji se odigrao na graničnom prelazu Sukobin između Crne Gore i Albanije.

Na njima se vidi kako policajac nasilno izvlači stranog državljanina iz automobila, koji ne pruža otpor, i maltretira ga. 

Crnogorska policija saopštila je da se snimci "maltretiranja albanskog državljanina", objavljeni 21. februara, odnose na događaj od 15. januara na graničnom prelazu Sukobin i da ispituje svoje zaposlene u vezi sa incidentom.

Crnogorska stranka Albanska alternativa saopštila je da je riječ o albanskom državljaninu Petraku Milu, univerzitetskom profesoru i bivšem savjetniku premijera Albanije za javne finansije i monetarnu politiku.

On nije želio da komentariše slučaj, rekavši kratko da "prati postupanje institucija".

Abazović je rekao da je dijeljenje snimaka na društvenim mrežama u ovom trenutku povezano sa predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani narednog mjeseca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:41