Abazović obišao povrijeđene / - SASA MATIC
04/03/2023 u 12:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović obišao povrijeđene: O jačanju bezbjednosti u institucijama na vanrednoj sjednici Vlade

Na sastanku sa ljekarima i direktorkom KCCG saopšteno je da su svi pacijenti stabilno i van životne opasnosti

Predsjednik Vlade Dritan Abazović, obišao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem povrijeđene u jučerašnjem napadu bombom u Osnovnom sudu u Podgorici. Nakon posjete najavio je da će na vanrednoj sjednici Vlade i sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost i pitanje bezbjednosti u institucijama biti otvoreno, kako bi se u saradnji sa institucijama sistema, a na predlog sudstva i tužilaštva, pronašao najbolji model.

(FOTO/VIDEO): Bulatović se raznio bombom u holu Osnovnog suda, povrijeđeno osam osoba

Na sastanku sa direktoricom Kliničkog centra dr Ljiljanom Radulović, kom su prisustvovali doc dr Zoran Terzić medicinski direktor, dr Marinko Paunović hirurg i član Odbora direktora i dr Goran Pešić, direktor Ortopedije, ocijenjeno je da su svi pacijenti stabilnog zdravstvenog stanja i van životne opasnosti. 

image

Abazović na sastanku sa direktoricom i ljekarima KCCG

- SASAMATIC

- Najvažnije da su svi pacijenti van životne opasnosti i da će neki od njih biti pušteni na kućno liječenje. Sreća u nesreći je da nakon tragedije nemamo više žrtava. Ovo je izolovan slučaj, radilo se o čovjeku koji je imao određene probleme o kojima treba da se bave institucije. Država treba maksimalno da poboljša uslove rada u institucijama i bezbjednost svih zaposlenih i građana, naglasio je Abazović.

On je istakao da su tu da stanu u zaštitu svih građana i institucija, ali da nažalost ni Crnu Goru ne mogu zaobići ovi tragični događaji.

- Apel svim institucijama da vidimo šta možemo da uradimo na prevenciji ovakvih događaja. Nama je najvažnije da je zdravstveni sistem u ovom tragičnom događaju odgovorio brzo i kvalitetno na šta im čestitam, istakao je Abazović..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:57