Адровић на састанку са директорима центара за социјални рад / - фото: Министарство рада
06/06/2022 u 18:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адровић са директорима центара за социјални рад: Унаприједити систем социјалне и дјечје заштите

Заједнички је оцијењено да је неопходно кадровски јачати службе у оквиру центара, унаприједити стручне и просторне капацитете, као и повећати број водитеља случајева у центрима, саопштено је из Министарства

Министар рада и социјалног старања Адмир Адровић одржао је састанак са директорима центара за социјални рад, којом приликом се ближе упознао са радом, услугама које пружају и другим бројним активностима из дјелокруга рада ових установа, саопштено је из тог ресора.

Заједнички је оцијењено, како су навели су из Министарства рада и социјалног старања, да је неопходно кадровски јачати службе у оквиру центара, унаприједити стручне и просторне капацитете, као и повећати број водитеља случајева у центрима.

Додају да је било ријечи и о увођењу дјечјег додатка за сву дјецу до 18 година.

- Од стране министра и сарадника директори су обавијештени да се предузимају све припремне активности како би исплата дјечјег додатка за дјецу до 18 година несметано почела, а центри били у потпуности спремни када почне подношење пријава од стране родитеља -  наводи се у саопштењу.

Адровић је казао да ће посебна пажња бити посвећена развоју и унапређењу инфраструктуре система социјалне и дјечје заштите, као и да је неопходно повећати број водитеља случаја у складу са препорукама анализе коју је претходно израдио УНДП.

На састанку је оцијењено да је неопходно заједнички радити на стварању услова за безбједност запослених у центрима за социјални рад, те да је министарство већ покренуло иницијату према Министарству правде да се у оквиру кривичног законодавства запослени у области социјалне и дјечје заштите препознају као службена лица.

- Директорице/и центара су упознале и министра и сараднике са стручним, кадровским и техничким капацитетима, као и изазовима у свакодневном раду, а све у циљу унапређења и ефикасности рада у центрима. Министар се претходно састао са запосленима у Заводу за социјалну и дјечју заштиту и том приликом се упознао са њиховим радом - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:43