Са састанка Адровића и Зампинија / - Министарство
30/05/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адровић-Зампини: Дигитализовати ЗЗЗЦГ

Сарадња са МОР-ом је била успјешна на обострано задовољство, а у наредном периоду очекујем да унаприједимо сарадњу у свим сегментима, казао је Адровић

Актуелна влада је спремна да се суочи са одређеним изазовима како би се у што скоријем времену завршиле започетке активности у реформским процесима који се односе на тржиште рада и запошљавање, казао је министар рада и социјалног старања Адмир Адровић на састанку са Даниелом Зампини, вишом специјалисткињом за запошљавање за Централну и Источну Европу Међународне организације рада. 

Министар је истакао да очекује да ће се Завод за запошљавање Црне Горе (ЗЗЗЦГ) уз подршку МОР-а реформисати у правцу дигитализације и пружања квалитетних услуга за тржиште рада, додајући да ће наставити рад на побољшању и унапређењу политика које се тичу тржишта рада и запошљавања.  

„Сарадња са МОР-ом је била успјешна на обострано задовољство, а у наредном периоду очекујем да унаприједимо сарадњу у свим сегментима“, казао је Адровић.     

На састанку је било ријечи о активностима које МРСС реализује уз подршку МОР-а, а то су: анализа стања инситуционалног оквира, увођење Програма гаранција за младе и радионице о измјенама и допунама Закона о раду. 

Зампини је честитала министру Адровићу наименовање на функцију министра рада и социјалног старања и истакла да ће МОР наставити да подржава Црну Гору у свим реформским процесима. 

„Црној Гори је потребан ЗЗЗ као модеран сервис грађана у складу са савременим потребама тржишта рада и од Црне Горе се очекује пуно у том смислу“, додала је Зампини. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:30