Dalibor Kavarić / - FOTO: RTCG
26/08/2023 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Kavarić: Nema nove zabrane, Božović vraćen zbog tehničkih stvari

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru

Pravni zastupnik Vladimira Božovića advokat Dalibor Kavarić kazao je da vraćanje Božovića sa graničnog prelaza Ranče nije uslijedilo zbog zabrane ili odluke, niti o bilo kakvom pravnom ili suštinskom problemu, već je u pitanju isključivo tehnička stvar.

"U konkretnom se ne radi o bilo kakvoj novoj zabrani ili odluci, niti o bilo kakvom pravnom ili suštinskom problemu, već isključivo o tehničkoj stvari, jer je potrebno iz elektronskog informacionog sistema granične policije izbrisati raniju zabranu koja je donesena na osnovu ranijeg a sada nepostojećeg rješenja o zabrani a koja je zabrana u sistemu ostala da stoji i dalje, iako je prestao osnov za njeno dalje postojanje, ali ona službeno nije izbrisana", istakao je Kavarić. 

To je, kako objašnjava Kavarić, slična situacija kao npr. kod potjernica koje sud ukine ali policija ne postupi po rješenju Suda već i dalje drži potjernicu u svom sistemu.

"Očekujemo rješenje ove tehničke stvari za par dana", poručio je Kavarić, piše portal RTCG.

Podsjetimo, bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:15