/ Raonić - foto: lazar ružić
31/05/2023 u 22:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Tomović: Ponovni izbor Raonića zalaženje u zonu krivične odgovornosti i ignorisanje presude

Viši sud u Podgorici potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Podgorici, čime je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG

Advokat Nikole Markovića Dalibor Tomović kazao je da Savjet RTCG na sjutrašnjoj sjednici ima samo dvije opcije, shodno pravosnažnoj presudi.

-  Prvo, ponovni izbor direktora izmeđi preostalih kandidata, budući da je dosadašnji direktor eliminisan kao kandidat jer je bio u sukobu interesa i time nije ispunjavao uslove po konkursu iz 2021.godine. Viši sud je upravo naveo da je to pravni interes Nikole Markovića i time stavio do znanja da u ponovnom postupku Raonić ne moze biti biran- istakao je Tomović.

Druga opcija je, kako je naveo, ponovno raspisivanje novog konkursa, gdje bi se mogao prijaviti bilo ko od kandidata.

- Što bi izazvalo troškove zbog tužbi za odštetu koju bi pokrenuli postojeći kandidati, a za šta se daje osnov u presudi Višeg suda. Svako drugo tumačenje sudske odluke od strane Savjeta, a posebno da po konkursu iz 2021, razmatraju prijavu Raonića za koga je sud utvrdio da je bio tada u sukobu interesa, vodilo bi izigravanju sudske odluke i zalaženje u zonu krivične odgovornosti, obzirom na jasne instrukcije iz pravosnažne presude- naveo je on.

Podsjećanja radi, Viši sud u Podgorici potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Podgorici, čime je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG.

Viši sud je u presudi naložio da Savjet RTCG ponovo donese odluku o imenovanju generalnog direktora, birajući ponovo između prijavljenih kandidata na ranijem konkursu ili poništi konkurs i raspiše novi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:07