Filip Adžić / - FOTO: MUP
30/05/2023 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Birački spisak po starom

Birački spisak se zaključuje par nedjelja prije održavanja izbora, nakon predsjedničih izbora neće biti većih promjena i mijenjanja tog biračkog spiska, naveo je ministar

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je za ADRIA televiziju da je vrijeme „burnih“ izbora iza nas, te da očekuje da vanredni parlamentarni izbori 11. juna budu miran i demokratski dan u Crnoj Gori, kada će građani izaći na glasanje bez bilo kakve prisile.

Prema riječima Adžića, neće biti nekih značajnih promjena u biračkom spisku.

- Birački spisak se zaključuje par nedjelja prije održavanja izbora, nakon predsjedničih izbora neće biti većih promjena i mijenjanja tog biračkog spiska. Imamo određeni broj koji, nažalost, više nijesu među živima, naravno imamo i određeni broj onih koji su u ovom kratkom vremenskom periodu stekli tu mogućnost da dobiju biračko pravo na osnovu punoljetstva. Tako da birački spisak je spreman i formiran za ovaj izborni proces, rekao je ministar.

Kako je istakao, nadležni organi će uraditi sve da izbori 11. juna budu praznik demokratije, te je dodao da je vrijeme „burnih“ izbora i prljave kampanje iza nas.

- Mi smo imali dva kruga predsjedničkih izbora koji su zaista bili praznik demokratije. Imao sam sastanak sa američkim senatorima, kolegama iz regiona, koji zaista upućuju sve čestitke i pohvale na ono što jesu izborni dani u Crnoj Gori, koji liče na praznik demokratije, gdje više nema bilo kakavih tenzija, gdje sve manje ljudi vole i žele da razgovaraju o politici, kreiraju svoje mišljenje na osnovu onoga što jesu politički predstavnici, naveo je.

Adžić je kazao da više niti jedan građanin neće biti pritisnut od strane institucija u donošenju bilo kakvih političkih odluka, što je „veliki progres koji su napravili za kratko vrijeme“.

- Nema bilo kakvog institucionalnog pritiska, nema bilo kakve vrste kriminalnog pritiska što je u periodu iza nas bilo redovno. Znate da svjedočimo i nekim na kojima sam ja sam učestvovao kada smo imali određenje kapuljače, ljude sa fantomkama, koji su dolazili i prijetili u gradovima gdje su se održavali izbori, gdje su vršili pritisak na građane da glasaju. Takođe imali ste po institucijama spiskove koji su bili javni, gdje su se određeni službenici označavali pripadnicima određenih partija i na osnovu toga dobijali određene benefite dakle to vrijeme je za nama, naglasio je Adžić i zaključio da niko u MUP-u, pa ni u drugim ministarstvima, ne može reći da je bio zloupotrijebljen na bilo koji način, niti u bilo koje svrhe, radi ostvarivanja određenih benefita, i na to je posebno ponosan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:43