/ FOTO: MUP
03/10/2022 u 12:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Biti službenik MUP-a znači biti izvan političke, vjerske i nacionalne pripadnosti

To znači biti vođen isključivo Ustavom i zakonima Crne Gore, naveo je Adžić

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje savremene Crne Gore, a dužnost službenika Ministarstva unutrašnjih poslova je da služe državi i građanima, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, na ceremoniji povodom 2.oktobra Dana unutrašnjih poslova koja je sinoć održana u Kampu na Zlatici.

"Biti službenik Ministarstva unutrašnjih poslova znači biti izvan političke, vjerske i nacionalne pripadnosti, biti vođen isključivo Ustavom i zakonima Crne Gore. Brinuti o bezbjednosti svakog građanina velika je čast ali i obaveza, zato napori pripadnika MUP-a trebaju biti prepoznati u društvu i zajednici", saopštio je ministar Adžić.

Na svečanosti se obratio i predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

"Ovaj datum je velika obaveza da ono što je ustanovio Petar II Petrović Njegoš sprovedemo u djelo, da mirimo narod, da pokušamo da damo doprinos za ono što je najveći strateški cilj Crne Gore, a što bez vaše pomoći ne možemo da ostvarimo. Želja je da pripadnici MUP-a daju presudni značaj da Crna Gora postane članica EU. To je ideal generacija koje danas žive i djece koja su ovdje danas sa nama, želeći da svoju državu grade kao evropsku, građansku, pomirenu, sa visokim životnim standardom", kazao je Abazović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ovim povodom, pored pokazne vježbe Posebne jedinice policije, organizovalo i tehničko taktički zbor na kojem su predstavljeni oprema i sredstva koje pripadnici MUP-a koriste u svom radu.

Takođe, ministar unutrašnjih poslova je ovom prilikom uručio i nagrade službenicima MUP-a/Uprave policije koji su dali poseban doprinos svojim radom, pokazujući profesionalnost i predanost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:23