/ FILIP ADŽIĆ
21/07/2023 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Crna Gora jača veze i saradnju sa iseljenicima

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Adžić je primio u posjetu predstavnike tog udruženja, koji ove godine pohađaju ljetnju školu jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“

Crna Gora je opredijeljena da jača veze i saradnju sa iseljenicima, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u razgovoru sa predstavnicima Udruženja Burhanije za kulturu, pomoć i solidarnost sa crnogorskim migrantima iz Turske.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je primio u posjetu predstavnike tog udruženja, koji ove godine pohađaju ljetnju školu jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“.

Iz tog resora su ukazali da se ljetnja škola tradicionalno već 15 godina organizuje od 20. do 30. jula u odmaralištu „Lovćen-Bečići“ na Ivanovim koritima, u organizaciji Uprave za dijasporu i Zavoda za školstvo Crne Gore.

Kako su dodali, škola je prilika da djeca crnogorskih iseljenika kroz boravak, radionice u prirodi i razgledanja kulturno-istorijske baštine upoznaju ljepotu i vrijednosti Crne Gore i njenih stanovnika.

- Adžić je istakao da je Crna Gora opredijeljena da jača veze i saradnju sa iseljenicima i izrazio zadovoljstvo što je ovaj susret organizovan sa djecom koja će biti nosioci promjena u društvu- kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, poželio im je prijatan boravak u Crnoj Gori, uz očekivanje da će i u narednom periodu posjećivati svoju postojbinu.

Adžić je, navodi se, istakao važnost susreta kao pokazatelja dobrih partnerskih odnosa sa Turskom.

- Crna Gora svoju politiku saradnje sa iseljenicima gradi na čvrstim institucionalnim osnovama i na zakonom utemeljenim obavezama, a pored Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, MUP pruža svu potrebnu podršku i pomoć u dijelu svojih nadležnosti- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:25