/ FILIP ADžIć
20/09/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Crna Gora je danas značajno bezbjednija nego ranije

Adžić je kazao da je Crna Gora jasno trasirala put koji slijedi, a to je evropski put

Minitar unutrašnjih polova Filip Adžić kazao je da uticaj spolja nije nešto što je novina i da postoje i nisu strani i za druge države. Smatra da je Crna Gora bezbjednija nego ranijih godina. 

- Treba da uvijek budemo posvećeni svemu što može da bude najbolji interse za državu i grđane. Nekad uticaj ide sa Zapada nekad sa Istoka, negad i spolja, ali je dominatno opredjeljenje ove Vlade da interes građana bude u fokusu i da Crna Gora prosperira što se tiče određenih investicija - istakao je ministar.

Kako je kazao, što se tiče ruskog uticaja na Crnu Goru, naša država je sve one odluke koje su se odnosile na sankcije i osudu, djelovala proaktivno.

- Crna Gora je danas značajno bezbjednija nego ranije, naročito unazad deset godina. Bili smo prepoznati kao zemlja klanova i švercerska destinacija droge i duvanskih proizvoda. Oko 200 lica koji su se vodili kao pripadnici klanova su u zatvorima - istakao je on gostujući u emisiji "Budimo budni, pitajte Vladu".

Adžić je kazao da je Crna Gora jasno trasirala put koji slijedi desetak godina, a to je evropski put.

- Ova Vlada je pokazala da su evropske integracije prioritet. Prošle godine nisam dao uvid u moje račune samo zato što postoji dodatna stranica, postoji posebna stranica koju morate potpisati, to mi je naknadno rečeno. Svi imaju uvid u moja dokumenta, bankovne račune - naveo je ministar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. novembar 2023 03:15