/ FOTO: MUP
01/03/2023 u 14:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Crna Gora ponosna na pripadnike sistema zaštite i spašavanja

Iskazujem poštovanje svakom pripadniku sistema zaštite i spašavanje, kazao je ministar

Povodom 1.marta  Dana zaštite i spašavanja i Međunarodnog dana civilne zaštite upriličena je svečanost na kojoj je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić uručio nagrade i prizanja za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja u prethodnoj godini.

Ministar je istakao da ovaj dan obilježavamo vrlo ponosni na pripadnike sistema zaštite i spašavanja. Iako rade u skromnim uslovima, svoje zadatke izvršavaju na najbolji mogući način. Pokazali su da imaju znanje i hrabrost, i u Crnoj Gori ali i kroz međunarodne aktivnosti, kao što je bila posljednja, u Turskoj.

- Iskazujem poštovanje svakom pripadniku sistema zaštite i spašavanje, zahvaljujem im što kvalitetno obavljaju svoje poslove, predstavljajući nas kao pouzdanog i kredibilnog partnera spremnog da odgovori i na najteže situacije- kazao je ministar.

Dalje unapređenje ovog sistema, poboljšanje uslova rada i obezbjeđivanje adekvatne opreme su prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova koje se trudi da ovaj sistem učini još jačim i funkcionalnijim.

Nagrađenima se obratio i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović.

- Čestitajući dobitnicima priznanja istakao je da će period pred nama biti posvećen realizaciji značajnih projekata i aktivnosti od kojih je izdvojio aktivnosti koje treba da dovedu do stavljanja u punu funkciju Nacionalnog trening centra za zaštitu i spašavanje i završetak izrade Procjene sposobnosti upravljanja rizicima- navodi se u saopštenju.

V.d. komandira Službe zaštite i spašavanja opštine Bar Aco Vulević se u ime dobitnika priznanja zahvalio ističući da nagrade pripadaju svim spasiocima koji u kontinuitetu pokazuju da svoj posao rade s ljubavlju i požrtvovanošću.

- Predstavlja mi zadovoljstvo što je naš trud prepoznat od strane građana i države- poručio je on.

Značka zaštite i spašavanja dodijeljena je, osim Acu Vuleviću i Draganu Radanoviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Bar i Goranu Šarcu, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica.

Zahvalnice su dodijeljene Opštini Kotor; Mladenu Novoviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Žabljak; Novu Zarubici, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Žabljak; Ranku Šibaliću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Žabljak; Radosavu Jovančeviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Berane; Sretenu Rackoviću, vođi grupe vatrogasaca-spasilaca u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica;

Đorđiju Vulićeviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica; Dušku Klikovcu, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica; Veljku Ostojiću, privredniku, iz Udruženja raftera i stanovništva NP Durmitor; Elvedinu Taranišu, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Petnjica. Novčane nagrade dobili su: Daliborka Vesković, samostana referentkinja u Službi zaštite i spašavanja Opštine Berane; Aldin Rebronja, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Bijelo Polje; Mersudin Čaprić, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Ulcinj; Ljubomir Jovanović, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Danilovgrad, Ranko Marković, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:08