/ - фото: МУП
06/05/2022 u 13:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић - Хребичкова: Приоритет МУП-а борба против криминала и јачање повјерења у полицију

Аџић је саопштио да је пред безбједносним сектором Црне Горе период који изискује интензивне реформе и модернизацију

Министар унутрашњих послова, Филип Аџић примио је  у прву званичну посјету Јанину Хребичкову, амбасадорку Републике Чешке у Црној Гори. Састанак је био прилика да се саговорници осврну на пријатељске односе Црне Горе и Чешке, а сагласили су се да има простора за унапређење сарадње двије земље, нарочито на плану унутрашњих послова.

Аџић је саопштио да је пред безбједносним сектором Црне Горе период који изискује интензивне реформе и модернизацију.

- Као министар унутрашњих послова желим да побољшам повјерење грађана у полицију, а радићу и на оснаживању постојећих института за надзор над радом полиције- истакао је Аџић.

Додао је да је обезбјеђивање стабилности у безбједносном сектору предуслов даље демократизације друштва и напретка Црне Горе у придруживању Европској унији.

- Приоритет 43.Владе је бескомпромисна борба против криминала и корупције и испуњавање обавеза из преговарачких поглавља 23 и 24, те у том контексту цијеним да би помоћ Чешке била од изузетног значаја- поручио је Аџић.

Амбасадорка Хребичкова је саопштила да је увјерена да ће ова Влада радити у најбољем интересу грађана и државе, а да ће као таква имати пуну подршку Чешке.

- Чешка у Црној Гори види поузданог партнера, и спремна је да на стратешком и оперативном плану подијели са Црном Гором искуство и експретизу- истакла је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:08