Adžić i Kovač na plnumu konferencije / - MUP
29/09/2023 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić i Kovač u Palermu: Žrtva Falkonea i Borselina podsjetnik da država mora razbiti mafiju

Oni učestvuju na ministarskoj konferenciji povodom 20. godišnjice Konvencije UN protiv transnacionalnog organizovanog kriminala

Crnogorska delegacija koju predvode ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i ministar pravde Marko Kovač danas prisustvuju ministarskoj konferenciji povodom jubilarne dvadesetogodišnjice Konvencije Ujedinjenih nacija protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Palermu.

Cilj konferencije je pridavanje značaja pomenutoj konvenciji i dodatnim protokolima, te naglašavanje značaja implementacije odredbi ovih međunarodnih ugovora u nacionalni zakonodavni okvir i praksu u borbu protiv organizovanog kriminala.

- Ministri su u svojim obraćanjima na mjestu gdje su Đovani Falkone i Paolo Borselino vodili bespoštednu borbu protiv organizovanog kriminala naglasili volju i namjeru crnogorskog bezbjednosnog i pravosudnog sistema za nastavak borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, te pružanja maksimalne zaštite žrtava ovih krivičnih djela - nvodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Konferencija se održava u dvorani Aula Bunker u Palermu kao simbolu odlučnosti države da se obračuna sa mafijom i podsjetnika da u fokusu agende svake države centralno mjesto treba da zauzme borba protiv kriminala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. novembar 2023 02:55