Filip Adžić / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
21/03/2023 u 17:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Jačanje regionalne saradnje ključno za stabilnost Zapadnog Balkana

Adžić je, na poziv visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Džozefa Borelja, u Briselu učestvovao na Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane

Jačanje regionalne saradnje ključno je za jačanje međusobnog povjerenja, kao i za stabilnost Zapadnog Balkana, rekao je rukovodilac radom Ministarstva odbrane (MOD) i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz MOD-a, Adžić je, na poziv visokog predstavnika Evropske unije (EU) za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Džozefa Borelja, u Briselu učestvovao na Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane.

“Adžić se na marginama Foruma sastao sa ministarkom odbrane Republike Sjeverne Makedonije Slavjankom Petrovskom. Tom prilikom izraženo je zadovoljstvo odličnom bilateralnom saradnjom u domenu odbrane, koja se temelji na prijateljskim odnosima”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, naglašeno da je jedan od najvažnijih segmenata saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, ali da je saradnja na veoma visokom nivou i u drugim oblastima.

Adžić je, u razgovoru sa Boreljom, istakao da je članstvo u EU glavni strateški prioritet Crne Gore.

Kako je saopštio, Crna Gora čvrsto vjeruje u svoju evropsku budućnost.

“Adžić sastao se i sa ministrom odbrane Srbije Milošem Vučevićem i tom prilikom su istakli obostranu spremnost daljeg razvoja odbrambene saradnje, naglasivši da je jačanje regionalne saradnje ključno kako za jačanje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana”, rekli su iz MOD-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:00