Adžić posjetio Sigurnu žensku kuću / - FOTO: MUP
08/03/2023 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Kroz adekvatnu kaznenu politiku do efikasnije zaštite žena od nasilja

Ministarstvo nastaviti da podržava aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje položaja žena u društvu, a posebno zaštitu žena od svih oblika diskriminacije i nasilja.

Povodom Osmog marta - Međunarodnog dana žena ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić obišao je prostorije Sigurne ženske kuće i razgovarao sa izvršnom direktoricom Mirom Saveljić.

Sagovornici su razgovarali o temama od zajedničkog interesa, sa posebnim akcentom na borbu protiv nasilja nad ženama i zaštitu žena žrtava nasilja, te poteškoćama sa kojima se susreću štićenice Sigurne ženske kuće.

Ovom prilikom Adžić je istakao da će Ministarstvo nastaviti da podržava aktivnosti  koje imaju za cilj unapređenje položaja žena u društvu, a posebno zaštitu žena od svih oblika diskriminacije i nasilja.

- Prepoznajući da su ovo izazovi koji imalju posljedice i za žene ali i cjelokupno društvo, moramo zajedno uložiti dodatne napore da stvaramo jake sistemske mehanizme u cilju sprečavanja nasilja i kreiranja adekvatne kaznene politike, kazao je ministar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:39