Filip Adžić / - FOTO: MUP
18/03/2023 u 16:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić naredne sedmice u zvaničnoj posjeti Briselu

Tokom boravka u Briselu ministar Adžić imaće nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima evropskih institucija, saopšteno je iz MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na poziv ministra za unutrašnje poslove, sport i  integracije Slobodne Države Bavarske, Joakima Hermana, učestvovaće na 3. Dunavskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja će se održati u periodu od 23. do 24. marta 2023. godine u Briselu.

Treća Dunavska bezbjednosna konferencija imaće za cilj jačanje međunarodne policijske saradnje u okvirima Strategije Evropske unije za Dunavsku regiju (EUSDR), navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Akcenat će naročito biti na razmjeni iskustava i najboljih praksi iz oblasti međunarodne policijske saradnje u Dunavskoj regiji kada su u pitanju neregularne migracije, krijumčarenje i trgovina ljudima, ali i uticaj rata u Ukrajini na bezbjednost u Dunavskoj regiji - navodi se.

Tokom boravka u Briselu ministar Adžić imaće nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima evropskih institucija, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 01:01