/ - FOTO: MUP
08/06/2023 u 15:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Novi granični prelaz povećava bezbjednost i smanjuje čekanje

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da se radi o projektu koji će doprinijeti jednostavnijem prelaženju državne granice

Danas je zvanično otvoren novi granični prelaz Ranče u Pljevljima, za međunarodni drumski putnički i robni saobraćaj između Crne Gore i Republike Srbije, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Obraćajući se na svečanom otvaranju savremenog graničnog prelaza Ranče ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da se radi o projektu koji će doprinijeti jednostavnijem prelaženju državne granice, efikasnosti rada Granične policije i kvalitetnijem suzbijanju svih vidova prekograničnog kriminala.

- Na ovaj način, pokazujemo da dajemo doprinos težnjama da naše granice učinimo sigurnim, u skladu sa standardima Evropske unije i Šengen - poručio je ministar.

Uz veliku zahvalnost našim evropskim partnerima, koji su omogućili realizaciju ovog projekta želim da naglasim da će otvaranje novog graničnog prelaza dodatno doprinijeti smanjenju vremena zadržavanja i ubrzanju procedura vršenja granične kontrole, čime će se pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na razvoj turizma.

Na svečanosti se obratio šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije Ingve Engstrom, koji je istakao da je EU doprinijela rekonstruciji ovog graničnog prelaza sa 2, 5 miliona eura, te da ovaj projekat predstavlja konkretan primjer kako fondovi EU pomažu Crnoj Gori u modernizaciji, a u korist građana.

- Unapređenje granične infrastrukture dio je napora EU da podrži Crnu Goru u težnjama na poboljšanju nadzora granice i otkrivanju i sprečavanju kriminala. Crna Gora je važan partner u rješavanju migracionih izazova, te može računati na dalju podršku Evropske unije na planu upravljanja migracijom i granicama - kazao je Engstrom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:12