/ - MUP
20/01/2023 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić obišao opštine na sjeveru: Situacija povoljnija, Vlada će pomoći pri saniranju štete

Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje će nastaviti da prate stanje na terenu i u skladu sa situacijom blagovremeno reaguju

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić obišao je danas zajedno sa v.d. generalnog direktora za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem opštine na sjeveru koje su prethodnih dana ugrožene poplavama.

Pripadnici kako lokalnih tako i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar zahvalivši se svima koji su svojim ogromnim naporima doprinijeli da se situacija značajno poboljša.

- Situacija je sada mnogo povoljnija nego prethodnih dana. Građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom. Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spašavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara, kazao je Adžić.

Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje će nastaviti da prate stanje na terenu i u skladu sa situacijom blagovremeno reaguju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:16