/ - ФИЛИП АЏИЋ
29/04/2022 u 16:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Полицајци су на бранику државе, учинићемо све да се превазиђу изазови

Аџић је саопштио да Синдикат и запослени могу рачунати на пуну подршку МУП-а и Владе, у правцу проналажења законског рјешења којим би се надокнадило умањење

Министар унутрашњих послова Филип Аџић примио је данас представнике  Синдиката Управе полиције како би  размотрили модалитете за превазилажење ситуације коју је изазвало умањење априлске зараде запосленима у Управи полиције.

Предсједник Синдиката Младен Шушкавчевић је захвалио министру што је препознао значај ове теме и у кратком року омогућио састанак. Шушкавчевић је овом приликом упознао министра са незадовољством које је ова ситуација изазвала код полицијских службеника који претходно нијесу били упознати са одлуком да се зараде за април обрачунају по новом систему.

Аџић је саопштио да Синдикат и запослени могу рачунати на пуну подршку МУП-а и Владе, у правцу проналажења законског рјешења којим би се надокнадило умањење.

- Договорено је да ће се у наредном периоду организовати и састанак са министром финансија у циљу проналажења трајног рјешења по питању обрачуна зарада и интензивирати активности на изналажењу модела да се увећају коефицијенти зарада запослених у МУП-у, а већ идуће седмице у плану је формирање мјешовите радне групе која ће започети рад на истом- наводе у саопштењу.

Министар је исказао подршку да се крене са трајним рјешавањем питања бенефицираног радног стажа полицијских службеника, а такође и спремност да да пуну подршку усвајању Гранског колективног уговора за запослене у Министарству унутрашњих послова.

- Полицијски службеници раде одговоран и частан посао, на бранику су државе, и учинићемо све да се  у најкраћем могућем року, у складу са законом, превазиђу изазови који се тичу њиховог материјалног статуса.  Стварањем адекватних услова за рад полицијских службеника унапређује се и заштита свих наших грађана који  заслужују да свој живот граде на нивоу европских мјерила- поручио је Аџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:42