/ - ФОТО: УРА (Аџић)
12/05/2022 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aџић: Регионална сарадња кључна у борби против илегалних миграциjа

Како jе казао Аџић, Црна Гора и БиХ имаjу заjеднички кључни стратешки приоритет - улазак у Европску униjу (ЕУ), и у том правцу ће даље унапређивати регионалну сарадњу

Регионална сарадња кључна jе у борби против илегалних миграциjа, поручио jе министар унутрашњих послова Филип Аџић, додаjући да актуелни изазови додатно наглашаваjу важност поштовања људских права и међународних стандарда у диjелу међународне заштите.

Како jе саопштено из Министарства унутрашњих послова (МУП), Аџић jе угостио делегациjу Министарства сигурности Босне и Херцеговине (БиХ).

Како jе казао Аџић, Црна Гора и БиХ имаjу заjеднички кључни стратешки приоритет - улазак у Европску униjу (ЕУ), и у том правцу ће даље унапређивати регионалну сарадњу.

- Заjеднички можемо остварити много више, него што то чинимо поjединачно као државе - рекао Аџић, саопштено jе из МУП-а.

Аџић jе казао да му представља посебно задовољство што има прилику да са колегама из сусjедне, приjатељске земље, размиjени мишљења о актуелним темама из области унапређења безбjедности, с посебним акцентом на заштиту граница.

Он jе нагласио важност размjене информациjа и искустава безбjедносних институциjа у сузбиjању илегалних миграциjа, криминала и трговине људима.

- Актуелни изазови додатно наглашаваjу и важност поштовања људских права и међународних стандарда у диjелу међународне заштите, сада и привремене заштите странаца - казао jе Аџић.

Он jе навео да jе Црна Гора у том смислу ускладила нормативни оквир са правном тековином ЕУ, и прати препоруке коjе стижу са релевантних међународних адреса када jе у питању област миграциjа и азила.

Саша Кецман испред Министарства сигурности БиХ захвалио jе Аџићу, акцентуjући континуирану сарадњу Црне Горе и БиХ, коjа може служити као примjер у региону.

- Односи Црне Горе и БиХ засновани су на партнерству, коjе ће у наредном периоду одликовати jош чвршће везе - закључено jе на данашњем састанку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:38