/ - MUP
04/11/2022 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić sa komesarkom EU za unutrašnje poslove i migracije: Ujedinjeni pred izazovima

Ministar Adžić je informisao da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve aktivnosti u rješavanju rastućeg migratornog pritiska i efikasnijeg odgovora, uprkos izazovima koje on nosi

Na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan o pravosuđu i unutrašnjim poslovima u Tirani, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se komesarkom EU za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson. Tom prilikom Adžić je istakao da je Crna Gora pouzdan partner EU u  zajedničkoj osudi ruske agresije na Ukrajinu, te je u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije.

- U svijetlu ukrajinske krize, on je saopštio da je Crna Gora pokazala spremnost i mobilisala sve raspoložive resurse u funkciji zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine i iskazala punu solidarnost sa ukrajinskim narodom, saopšteno je iz MUP-a.

Na tom fonu, komesarka Johanson je izrazila veliku zahvalnost Crnoj Gori na zbrinjavanju izbleglica iz Ukrajine, posebno imajući u vidu kapacitete sa kojima raspolažemo, te da je proprocionalno broju stanovnika Crna Gora primila značajan broj lica iz Ukrajine.

Adžić je informisao da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve aktivnosti u rješavanju rastućeg migratornog pritiska i efikasnijeg odgovora, uprkos izazovima koje on nosi. 

- U kontekstu vizne politike, on je iskazao spremnost Crne Gore da istu uskladi sa politikom EU i da će u narednom periodu preduzeti sve aktivnosti ka ispunjenju tog cilja, zaključuju iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:28