Аџић са Вебером / - фото: МУП
19/05/2022 u 16:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић са Вебером: Испуњавање обавеза на путу ка ЕУ од пресудног значаjа

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) су казали да jе на састанку акцентован значаj потписивања Споразума између Њемачке и Црне Горе о сарадњи у области безбиjедности

Унапређење капацитета и испуњавање обавеза на путу ка Европскоj униjи (ЕУ), од пресудног jе значаjа за Црну Гору, оциjењено jе током састанка министра унутрашњих послова Филипа Аџића са амбасадором Њемачке Робертом Вебером.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) су казали да jе на састанку акцентован значаj потписивања Споразума између Њемачке и Црне Горе о сарадњи у области безбjедности.

- Тим документом jе предвиђено да се дефинишу области сарадње коjе се тичу превенциjе, сузбиjања и истраге озбиљних кривичних дjела, нарочито организованог криминала и тероризма - поjашњава се у саопштењу.

Како се наводи, Вебер jе нагласио да ће Црна Гора у Њемачкоj увиjек имати искреног партнера и подршку, нарочито када jе риjеч о полициjскоj сарадњи.

- Аџић и Вебер су се сагласили да jе од пресудног значаjа да Црна Гора у наредном периоду предано ради на унапређењу капацитета и испуњавању обавеза на путу ка ЕУ - рекли су из МУП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:03