/ - ФОТО: СА САСТАНКА
12/01/2022 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић са Вулићем: Муслимани неизоставан дио мултиетничке и мултивјерске ЦГ

Вулић је упознао Аџића са тренутним стањем у националном корпусу Муслимана који

Савјетник потпредсједника Владе Црне Горе Филип Аџић примио је данас предсједника Савјета Муслимана Црне Горе Сабрију Вулић.

Аџић и Вулић разговарали су о положају Муслимана као националне мањине у Црној Гори, која још увијек нема своје политичке представнике у државном и локалним парламентима.

Изразивши задовољство због разговора са предсједником Савјета Муслимана Црне Горе, Аџић је истакао да је доживљава као још један корак напријед у унапређењу заједничког живота на простору Црне Горе.

- Врата Кабинета потпредсједника Владе отворена су за сваког добронамјернох грађанина, без обзира на његову вјерску, националну или било коју другу припадност. Заједништво, толеранцију и разумијевање градићемо кроз дијалог са свима. Наш задатак је да радимо на унапређењу међусобних односа, као и на стварању повољнијег друштвеног и политичког амбијента у Црној Гори. Црногорски муслимани су један од најчвршћих стубова наше државе и морају бити незаобилазни партнери сваке власти која ради у интересу државе и грађана. Црногорски Муслимани неизоставан дио мултиетничке и мултивјерске Црне Горе- истакао је Аџић.

Вулић је упознао Аџића са тренутним стањем у националном корпусу Муслимана који, како је истакао Вулић, по посљедњим истраживањима броји 5,1 одсто укупне популације у Црној Гори.

Посебан сегмент разговора вођенн је на тему социјалног и друштвеног положаја Мркојевића као једне специфичне националне популације у оквиру барске општине, гдје су Муслимани већински народ. Вулић је упознао Аџића са актуелним проблемима са којима се сријећу Мркојевићи, као и потенцијалима и историјским ресурсима који су обиљежје овог краја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. jun 2023 06:53