Bižović i Adžić / - FOTO: MUP
10/03/2023 u 20:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić u Budvi: Uz pomoć Opštine gradiće se stanovi za policijske službenike

Aktivnu ulogu u izgradnji stambene zgrade za službenike MUP-a u Budvi imaće

Uz pomoć Opštine gradiće se stanovi za policisjke službenike, a aktivnu ulogu u izgradnji zgrade imaće, kako Sindikat Uprave policije, tako i Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopšteno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i predsjednika Opštine Budva Mila Božovića.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na veliki broj tema od zajedničkog interesa, među kojima je svakako unapređenje uslova stanovanja i rada službenika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predsjednik Opštine iskazao je spremnost lokalne samouprave da ustupi plac za izgradnju stanova za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, vjerujući da će bolji uslovi policijske službenike motivisati da radni angažman nastave u Budvi.

Adžić je u svoje ime, ali i ime policijskih službenika, zahvalio Opštini Budva na ustupanju parcele i oslobađanju komunalija za izgradnju stambene zgrade. Aktivnu ulogu u izgradnji stambene zgrade za službenike MUP-a u Budvi imaće kako Sindikat Uprave policije, tako i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Božović i Adžić su razgovarali  i o potrebi rješavanja problema koji se odnosi na zgradu Odjeljenja bezbjednosti Budva, koja se nalazi u veoma lošem stanju. Saglasili su se da je neophodno  u što skorijem roku, zajedničkim naporima obezbijediti adekvatan prostor za Odjeljenje bezbjednosti Budva, kako bi policijski službenici mogli da rade u adekvatnim uslovima.

Ministar je kazao da će unapređenje uslova rada i poboljšanje životnog standarda u mnogome doprinijeti da se kadrovski kapaciteti OB Budva popune u skladu sa potrebama koje Budva kao centar ljetnjeg turizma ima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 19:45