Delegacija Ministarstva u Opštini Tivat / - FOTO: CG NEWS
05/06/2023 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić u Tivtu: Izgradnja vatrogasnog doma i policijske stanice od izuzetne važnosti

Opština preuzela obavezu raspisivanja konkursnog rješenja, najavio potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić

Opština Tivat i Ministarstvo unutrašnjih poslova potpisali su danas memorandum o zajedničkoj izgradnji vatrogasnog doma i policijske stanice u Tivtu.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da memorandum koji treba da doprinese bezbjednosti građana Tivta ali i poboljša uslove rada službenika koji u ovakvoj turističkoj destinaciji treba da daju dodatan napor.

On je rekao da bez bezbjednosti destinacije nema dobre turističke ponude, ocijenio je Adžić, prenosi CGnews.

Ministar je stakao da vjeruje da će i druge opštine, naročito one koje imaju finansijsku stabilnost, prepoznati ovaj projekat i učiniti nešto slično kako bi zajednički radili i podizali bezbjednost građana, ali i obogaćivali turističku ponudu.

– Opština Tivat je ustupila dio lokacije gdje se i sada nalazi Odjeljenje bezbjednosti Tivat. To je pozicija koja pruža izuzetnu efikasnosti i zaista je dobra za pokrivenost kompletne teritorije opštine. Zadovoljni smo onim što je predviđeno memorandumom, većina tih stvari ili gotovo sve radiće Opština Tivat – rekao je on.

Potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić istakao je da je naredni korak određivanje programskog zadatka dodavši da je Opština preuzela obavezu raspisivanja konkursnog rješenja.

– Tako je po Zakonu o planiranju prostora i izgradnje objekata, nakon čega se ide sa idejnim rješenjem posle čega slijedi izrada glavnog projekta, angažuje se revizija i kreće se konačno u izgradnju. U fazi programskog zadatka i izrade idejnog rješenja ćemo vidjeti potrebne kapacitete, što za Upravu policije, što Službe zaštite, imaćemo detaljnije procjene – rekao je Brinić.

Lokalna uprava učiniiće sve da se sa realizacijom projekta počne u najkraćem mogućem roku, kazao je Brinić.

– Tivat je grad sa stranim investicijama sa posjetom stranih turista i moramo imati reprezentativne službe, kao što su vatrogasni dom i policijska stanica, koje su u pojedinim gradovima I turistička atrakcija – naglasio je on.

Tivat kuburi sa prostorom, pa je ustupanje bilo kakve lokacije sa strane grada jedan veliki kompromis, kazao je kazao je potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković.

– Zaista se nadam da će Vlada to umjeti da prepozna. Ja sam rekao i na ovome sastanku da Tivat kuburi sa osnovnom školom, sa mnogim stvarima koje su za nas prioritetne. Ali isto tako smo svjesni da sa dolaskom Porto Montenegra i Luštice Tivat dobija neke nove dimenzije, da je od mirnog porodičnog grada danas i Tivat izložen, pored svih tih pozitivnih benefita koje ima, i tim negativnim uticajima zbog čega je neophodno unaprijediti uslove rada ovih službi – rekao je Petković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 09:33