/ FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
17/02/2023 u 14:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić vojnicima: Budite prva linija odbrane Crne Gore, imamo samo jednu otadžbinu

On je istakao da država cijeni vojničku žrtvu i poziv, što pokazuje povećanjem budžeta za odbranu, a pripadnici Vojske Crne Gore imaće najbolju opremu i još bolje uslove za život i rad

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane Filip Adžić saopštio je, na ceremoniji polaganja zakletve nove generacije vojnika da, pripadnici Vojske na svakom mjestu moraju da budu prva linija odbrane Crne Gore, jer imamo samo jednu otadžbinu.

On je istakao da država cijeni vojničku žrtvu i poziv, što pokazuje povećanjem budžeta za odbranu, a pripadnici Vojske Crne Gore imaće najbolju opremu i još bolje uslove za život i rad.

- Pokazali ste da ne birate lakši, već put kojim je potrebno mnogo odricanja, napora, savladati mnogo prepreka, ali samo odlučni, hrabri i odvažni mogu mijenjati stvari na bolje i uvoditi red u državi tako kako je to propisano zakonima- kazao je Adžić.

On je istakao da se od vojnika očekuje da vole i poštuju svoju otadžbinu, te da budu svjesni da će predstavljati Crnu Goru u zemlji i inostranstvu, kada su na dužnosti, ali i van nje.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, rekao je da će naši mladi vojnici imati priliku da nauče da budu jaki i spremni da se uhvate u koštac sa životnim poteškoćama, da nikada ne odustaju i da rade velike i prave stvari.

- Danas se zaklinjete na vjernost Crnoj Gori. To je velika obaveza i nijedna data riječ u životu se ne može mjeriti sa ovom, jer čovjek ima samo jednu domovinu i jednu zakletvu njoj datu- kazao je general.

On je naglasio da zakletva obavezuje da vojnici uvijek budu spremni da nezavisnost i samostalnost Crne Gore brane znanjem i vještinom vojničkog ratovanja.

 Danas je zakletvu položio 51 vojnik. Oni će osnovna vojnička znanja sticati u Centru za obuku, dok će dalja usavršavanja nastaviti u jedinicama u kojima će biti raspoređeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:36