/ - са догађаја
07/12/2021 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеродроми прославили међународни Дан цивилног ваздухопловства

Трасира се пут за Авиатион-Евент, у ваздухопловству ће бити мјеста само за најбоље међу најбољима

Црна Гора би ускоро могла бити домаћин Авиатион-Евента, водеће платформе за конференције у ваздухопловству. То је данас на конференцији за медије, организованој поводом Међународног дана цивилног ваздухопловства, саопштио извршни директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски.

- Данас је значајан дан за цивилно ваздухопловство, а на моје велико задовољство 77 годишњицу потписивања Чикашке конвенције, одржане у децембру 1944. године дочекујем у Црној Гори, у компанији која ће, вјерујем, ускоро достићи још веће висине. Управо на крилима цивилног ваздухопловства, са својим сарадницима, ја сада радим на остварењу снова - да црногорски аеродроми у што краћем року испуне све стандарде, а да Црна Гора, по први пут, буде домаћин Авиатион-Евента, водеће платформе за конференције у ваздухопловству, која ваздухопловним професионалцима, ваздухопловним стручњацима и доносиоцима одлука из ваздухопловне индустрије пружа на једном мјесту приступ свим аспектима индустрије- рекао је Јандреоски.

Он је истакао да менаџмент АЦГ, скупа са Одбором директора, вриједно ради на трасирању пута до Авиатион-Евента, како би црногорски аеродроми добили организацију тог престижног догађаја. 

 -Чврсто сам убијеђен да ћемо вас ускоро обрадовати вијестима о реализацији тог, и многих других значајних пројеката- поручио је Јандреоски.

Предсједник Одбора директора Аеродрома Црне Горе, Небојша Ђоковић, подсјетио је да се ваздухопловство у свијету, од настанка до данас, убрзано развија и мијења увођењем нових најнапреднијих технологија.

-И зато је, управо оно, најбољи показатељ нивоа развоја привреде једне земље, њен покретач и замајац за будућност. Мисија свих нас који радимо у цивилном ваздухопловству, без обзира у којој смо држави или на ком континету иста је - унапређивање, развој, константно подизање нивоа сигурности и безбједности цивилног ваздухопловства и модернизација авио саобраћаја и авио индустрије- саопштио је Ђоковић.

Он је истакао да је црногорско цивилно ваздухопловство одувијек имало велики значај - од пионира летјења, који су му прије више од стотину година поставили темеље и својим подвигом тада уврстили малу Црну Гору на карту ваздухопловства, међу првим државама у Европи  и свијету, у којој је летјење било више од задовољства, до данас. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:36