Премијер Здравко Кривокапић
30/09/2021 u 16:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Агенција за спречавање корупције испитује премијеров пут на Свету Гору

Премијер ће имати право да се изјасни и спровешћемо законити поступак и донијети одлуку у односу на путовање премијера.

Агенција за спречавање корупције формирала је предмет и спровешће поступак како би утврдила да ли је премијер Здравко Кривокапић прекршио Закон о спречавању корупције када је прихватио да трошкове његовог пута на Свету Гору плати црногорски почасни конзул, потврдила је директорица Агенције Јелена Перовићм јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

Како је казала, поступак спроводе и у предмету посланика ДПС-а Предрага Бошковића којим ће утврдити је ли Бошковић прекршио Закон због примања накнада по основу чланства у тијелима међународне рукометне федерације.

-Чим смо добили прво питање одмах смо формирали предмет. Премијер ће имати право да се изјасни и спровешћемо законити поступак и донијети одлуку у односу на путовање премијера. То је предмет који је формиран у агенцији релативно скоро. Одлука Агенције из ранијег периода је укинута од стране Управног суда, дати су налази и одређене смјернице за тумачење сукоба интереса које це Агенција у потпуности испоштовати. У односу на друге пресуде које су стигле од Управног суда одлуке које су укинуте, сви су у раду и ја се надам да це у најскоријем року сви они бити завршени-казала је Перовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:04