/ -Фото: Млади за Космет
17/12/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција Младих за Космет: Скупљају новац за угрожене и народне кухиње

Чланови ове организације иду преко десет пута годишње и обилазе манастире и породице

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ из Подгорице прикупио је планирана средства (5.000 еура) за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији.

Међутим, акција прикупљања помоћи у децембру се наставља и даље, до краја мјесеца, како би остатак новца био искориштен за помоћ вишедјетним породицама на Косову и Метохији.

Како је казао за Радио „Светигору“ Данило Радовић, предсједник клуба, акција прикупљања помоћи за народне кухиње на Косову и Метохији и даље траје.

- До сада је прикупљено 6434,21 евро. Као што смо и планирали, 5.000 евра од тога ћемо издвојити за народне кухиње. То је и био циљ ове акције, тако да са задовољством и срећом можемо да подијелимо ту вијест са слушаоцима Радија Светигора међу којима сигурно има донатора Млади за Космет, да смо успјели у том циљу. Сва средства која су прикупљена преко ових 5000 еура биће намјенски потрошена за вишедјетне породице. Ми смо прије неких петнаестак дана имали и сусрет са митрополитом Јоаникијем, гдје смо му представили рад организације. Он је благословио наш рад и пружио пуну подршку у свему што радимо и тако у разговору са њим поменули смо и ову акцију, гдје је он рекао да сва средства која прикупимо преко овог циља од 5.000 упутимо тим породицама. У сарадњи са монаштвом манастира Високи Дечани имамо информације које су то породице најугроженије, тако да ће тај остатак новца у ту сврху бити и искориштен- додао је он. 

Он је искористио прилику да још једном позове све људе добре воље да узму учешћа у овој акцији до краја мјесеца децембра и својим прилогом помогну најпотребитије вишедјетне породице на Косову и Метохији.

- Да још једном поменемо да акција још увијек траје, да не посустајемо до краја децембра, а сви они који су вољни да уплате, који су у могућности то могу урадити лично позивом на број 068/800-760 гдје ћемо их ми упутити како да то ураде или могу на нашем сајту да се информишу који је тачно наш број жиро рачуна или из иностранства путем paypal рачуна- навео је Радовић.  

Подсјетио је да чланови ове организације више пута годишње обиђу породице на Косову и Метохији, како најугроженије породице, тако и манастире.

-Чланови наше организације иду преко десет пута годишње и обилазе како манастире, тако и породице. Наша организација ће већ крајем наредне недеље отићи и обићи неколико породица које су предложили монаси манастира Високи Дечани, гдје ћемо им лично уручити ову помоћ. Поред помоћи вишедјетним породицама ту су и помоћи манастирима. Ове године помогли смо манастир Девине воде и манастир Сочаницу. Овог пута највећа донација као што смо поменули иде народним кухињама - закључио је Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:50