Ženski klub / - FOTO: SKUPšTINA
06/07/2022 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aktuelizovati temu zastupljenosti pripadnica manje brojnih naroda

Pavićević je naglasila značaj saradnje sa civilnim sektorom i predstavnicima međunarodne zajednice u riješavanju problema koji se tiču prava djece i žena

Zastupljenost pripadnica manje brojnih naroda u društvenom životu Crne Gore, je tema koja se mora aktuelizovati i dobiti više prostora kako bi se stanje u društvu po ovom pitanju unaprijedilo.

To je poručeno na sastanku kopredsjednice Ženskog kluba Vesne Pavićević i predsjednice Odbora za rodnu ravnopravnost Božene Jelušić sa predstavnicima Građanske alijanse.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Pavićević je naglasila značaj saradnje sa civilnim sektorom i predstavnicima međunarodne zajednice u riješavanju problema koji se tiču prava djece i žena.

Jelušić je akcenat stavila na odličnu saradnju ovog odbora i Ženskog kluba kao i postizanju zavidnih rezultata kada je u pitanju zajedničko djelovanje.

- Nakon što su gosti predstavili projekat Zastupljenost žena pripadnica manje brojnih naroda u društvenom životu Crne Gore, dogovorena je prezentacija tog projekta u Skupštini. Saglasili su se da se ova tema mora aktuelizovati i dati joj više prostora kako bi se stanje u društvu po ovom pitanju unaprijedilo - kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:51