/ - фото: Дан портал
01/05/2022 u 17:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Украјине: Карневал у Будви циничан покушај поистовјећивања жртве и агресора

Све се дешавало уз за карневал примјерену музику и весеље, али је неадекватно за трагедију која се тренутно дешава у Украјини, наводе у саопштењу

Амбасада Украјине у Црној Гори саопштила је да је згрожена и осуђује догађај у Будви, у склопу Међународног туристичког карневала, током којег је био примијећен, како наводе "циничан и безобзиран покушај поистовјећивања жртве, Украјине, и земље агресора, Русије".

- Све се дешавало уз за карневал примјерену музику и весеље, али је неадекватно за трагедију која се тренутно дешава у Украјини. Сматрамо апсолутно неприхватљивим стављање украјинске заставе на забавне костиме поред заставе земље која намјерно и бездушно уништава Украјину и Украјинце. И то у граду, гдје су нашле уточиште многе украјинске избјеглице, које су побјегле од "братских загрљаја" руске војске. Већ трећи мјесец траје крвава и брутална руска аресија на Украјину, која одњела десетине хиљада живота украјинских цивила, укључујући 220 дјеце.Од 24. фебруара преко 13 милијона особа напустило своје домове, потпуно је уништено преко 7.000 стамбених зграда, 320 болница, 300 вртића и 111 школа. Осим тога руски окупатори су већ успјели да почине одвратне ратне злочине против украјинских цивила. Свијет је био згрожен сликама ослобођених предграђа Кијева, гдје је пронађено преко 1.100 намјерно убијених и претходно мучених особа. Стога се обраћамо организаторима овог и будућих забавних догађаја, којих ће бити велики број током туристичке сезоне, да се уздрже од неадекватних приредби у овом периоду осјетљивом за све Украјинце и цијели демократски свјет- навели су из Амбасаде Украјине.

Позивају оне које заговарају мир, љубав и пријатељство међу народима, да организују посебне скупове, током којим изричито демонстрирају своју грађанску позицију и позову руског агресора да обустави рат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:05