Озан  / Фото: Архива
28/10/2021 u 13:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасадорка Турске: Са Црном Гором имамо јаке родбинске везе

Сонгул Озан огласила се поводом 98. годишњице Турске, наводећи да су задовољни односима са Црном Гором

Амбасадорка Турске Сонгул Озан огласила се поводом 98. годишњице Турске, наводећи да су задовољни односима са Црном Гором са којом, како каже, дијеле заједничку културу и историју. 

- Са Црном Гором имамо јаке родбинске везе, који су још од стицања независности, наставили да се развијају и током ове године. Посјете на међународном нивоу су настављене и током пандемије, а наша сарадња и међусобна помоћ са Црном Гором наставља се од почетка борбе против пандемије. У оквиру солидарности, Турске је донирала 100. 000 доза Синовак вакцина Црној Гори, а договор о донацији је псотигнут на састанку наших министара здравља- подсјетила је она. 

Истакла је да већ сада осјећају понос и срећу што ће 2023. године прославити стогодишњицу Републике Турске. 

- Наша Република је резултат наше борбе за независност коју је предводио Мустафа Кемал Ататурк, који је златним словима уписан у свјетску историју као јединствени геније и вођа. То је побједа пожртвованог и херојског анадолског народа, наших шехида и и газија, који су успјели са Ататурком и његовим саборцима, женама, мушкарцима, младима и старима спасити своју земљу од окупације и јарма. Бескрајно смо им захвални на томе.  Данашња Турска је успјела да уз Ататуркову визију и савремене вриједности које су прихватиле све генерације наше Републике превазиђе све проблеме и изазове са којима се суочавала од свог осниваеа. Са својим снажним државним институцијама, приватним сектором и Ататурковим мотом "Мир у кући, мир у свијету" важан је сваки члан међуанродне заједнице- поручила је Озан. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:14