Донација поклона дјеци у Институту за болести дјеце / - фото: КЦЦГ
24/12/2021 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички маринци донирали поклоне дјеци у Институту за болести дјеце

Директорица КЦЦГ Љиљана Радуловић подсјетила је јавност на донацију од чак два милиона и седамсто хиљада долара захваљујући којима ће наша држава, уз помоћ америчких пријатеља, остварити све циљеве које су зацртале међународне здравствене адресе

Америчка амбасадорка у Подгорици Џуди Рајзинг Рајнке предала је традиционалну, годишњу донацију америчких маринаца Институту за болести дјеце (ИБД) Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ). Овај програм који подразумијева даривање играчкама дјецу која су на болничком лијечењу траје од 1947. године и од тада се спроводи у читавом свијету.

- Срећна сам што сам данас у КЦЦГ, односно у дјечијој болници, с циљем да подржим програм америчких маринаца „Играчке за малишане” који се спроводи у читавом свијету. Америчка амбасада у Подгорици координирала је пројектом захваљујући ком ће, кроз ову донацију, свако дијете које празнике проводи у болници, добити нове играчке које ће им, надамо се, вратити осмјех на лице, а родитељима вратити наду. Хвала вам што сте нам дозволили да будемо дио ваших празника и желим вам здравље, срећу и просперитет у Новој години - казала је амбасадорка САД-а у Црној Гори Рајзинг Рајнке.

image

Донација поклона дјеци у Институту за болести дјеце

- фото: КЦЦГ

На донацији је захвалила директорица КЦЦГ Љиљана Радуловић, која је подсјетила да су САД у најтежем здравственом тренутку доказале да су прави пријатељи Црне Горе.

- Подсјетићу јавност на донацију од чак два милиона и седамсто хиљада долара захваљујући којима ће наша држава, уз помоћ америчких пријатеља, остварити све циљеве које су зацртале међународне здравствене адресе, а односе се на борбу против пандемије ЦОВИД 19 у 2022. годину - навела је Радуловић.

- Данашњи гест америчке амбасадорке и маринаца који су обезбиједили поклоне за нашу дјецу која вријеме уочи празника проводе, уз дужну бригу и пажњу, у Инстититу за болести дјеце, је за свако поштовање. Начин на који се односимо према дјеци је одраз нашег чојства, чиме долазак цијењене амбасадорке схватам не као посјету странцима, већ као боравак свога на своме - закључила је директорица КЦЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:30