/ - Фото: Министарство просвјете
09/06/2022 u 10:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички волонтери да уче ђаке у Црној Гори енглески језик

Ангажман волонтера знатно ће унаприједити квалитет учења енглеског језика у црногорским школама, нарочито у мање развијеним срединама на сјеверу државе

Министар просвјете Миомир Војиновић је јуче у просторијама Министарства одржао састанак са представницима Peace Corps програма.

Тема састанка била је поновно покретање пројекта Peace Corps у Црној Гори који је започет 2019. године потписивањем  споразума између Владе Црне Горе и Владе САД-а и Меморандума о разумијевању између Министарства просвјете Црне Горе и Peace Corps 

Меморандум представља намјеру учесника да сарађују на развоју пројеката и активности у области наставе енглеског језика, које је идентификовало Министарство просвјете, обезбијеђивањем волонтера у циљу рјешавања локалних и националних приоритета и постизању одрживих резултата.

Војиновић је истакао значај реализације оваквог програма, будући да је Црна Гора 142. земља у којој се програм реализује, што потврђује његов  успјех.

Млађе генерације, према ријечима министра Војиновића, јако добро говоре енглески језик, а програми овакве врсте су, између осталог, значајни за успостављање дугогодишњег пријатељства између два народа. 

Осим подршке у реализацији наставе на енглеском језику, планирано је да волонтери заједно са нашим наставницима раде и на ангажовању младих у ваннаставним клубовима, образовним камповима и спортским програмима, чији је циљ културна сарадња и развијање одређених способности код ученика.

Саговорници су се сложили да ће ангажман волонтера у Црној Гори знатно унаприједити квалитет учења енглеског језика у црногорским основним и средњим школама, нарочито у мање развијеним срединама на сјеверу државе, у којима због економског или социјалног положаја ученици не би били у прилици да усавршавају своја знања и унаприједе професионалне капацитете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:56