Dom zdravlja Herceg Novi / - к.м.
12/04/2023 u 17:11 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Amin

Novska lista odgovorila VD Direktoru i portparolki Doma zdravlja

Najoštrije osuđujemo nevješte navode i kontinuirane insinuacije trenutnih zvaničnika JU Dom zdravlja o politički organizovanim protestima radnika te Ustanove za koje je tobože odgovorna jedna lokalna partija i nazivamo ih neistinom!

U Herceg Novom postoji samo jedna lokalna partija, ujedno i najjača politička grupacija u lokalnom parlamentu i ona se zove Novska lista. Za razliku od portparolke u posljednjem saopštenju, VD direktor Đekić je u nizu svojih reagovanja imao hrabrosti da nas nazove imenom i prezimenom, iako je nivo zablude podjednak kod oba trenutna zvaničnika kada je ovaj slučaj u pitanju. Hrabrosti su imali i nezadovoljni radnici Doma zdravlja koji su po imenima i po funkcijama jasno uperili prst u propuste i odgovorna lica za iste, te im na tome čestitamo jer je to jedini put ka razjašnjenju ove situacije.

Radi hercegnovske javnosti, Novska lista, niti ijedan njen zvaničnik nisu organizatori protesta nezadovoljnih radnika Doma zdravlja, iako apsolutno i u potpunosti podržavamo i podržavaćemo njihovu i svačiju borbu za bolje uslove i organizaciju rada, a naročito kada je u pitanju tako važna oblast kakva je zdravstvo i naročito kada je u pitanju grad u kojem živimo i radimo, a koji u ovoj oblasti trpi teror državnog vrha. Svakome ko ima bilo koju nedoumicu ili želi pojašnjenje nekog našeg stava, naša su vrata uvijek otvorena. To važi za predstavnike nezadovoljnih radnika, predstavnike zadovoljnih radnika, direktora, portparolku, ljekare, apotekare. 

Prebacivanje loptice na teren politike je mač sa dvije oštrice i pokušaj da se pažnja skrene sa realnog problema, a to je da u našoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite radi pedeset nezadovoljnih ljudi koji liječe i pomažu u liječenju naših sugrađana u, kako oni kažu, nepodnošljivim uslovima. Prebacivanje loptice na teren politike definitivno otvara pitanje postavljenja i partijske pripadnosti trenutnog VD direktora. Prebacivanje loptice na teren politike takođe može da otvori pitanje kolekcije članskih karata oba pomenuta trenutna zvaničnika Doma zdravlja. Konačno, prebacivanje loptice na politički teren definitivno mora da odgovori na pitanje kakav lični rat vodi trenutni Ministar zdravlja protiv Herceg Novog.

Međutim, s obzirom da nema istine u navodima trenutnih zvaničnika Doma zdravlja, i s obzirom da smo u Velikoj sedmici i u vremenu praštanja, najbolje je da priču okončamo na ovaj način. Svima koji slave predstojeće praznike želimo da ih ugodno i u miru provedu sa porodicom, rodbinom i kumovima zaposlenim i nezaposlenim u Domu zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:25