Ilustracija / Portal Dan
09/07/2022 u 07:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMSCG: Očekuje se pojačana frekvencija vozila tokom dana

Iz Auto-moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana

U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na regionalnom putu R-13, od petlje Mateševo do istoimenog naselja, saobraćaj će zbog rekonstrukcije za sve vrste vozila biti obustavljen. Saobraćaj će se usmjeravati preko autoputa.

Na magistralnom putu M-3, dionica Danilovgrad-Podgorica, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega se saobraća naizmjenično jednom trakom na mjestima radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja do 15 minuta.

Privremeno se zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Podgorica-Bar zbog radova na mostu Đurmani, saobraćaj se odvija naizmjenično uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica (Cetinje-Njeguši obilaznica), promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeni prekidi saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona zabranjen je od 17 do 22 sata na magistralnim putevima Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put), Podgorica – Sotonići – Petrovac, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin i Podgorica – Cetinje – Budva.

Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Iz kompanije CRBC, koja pravi auto-put, obavijestili su da je pristup gradilištu dozvoljen samo zaposlenima uz posjedovanje nove propusnice.

Navodi se da je ograničenje brzine u tunelima 20 kilometara na sat (km/h), dok je ograničenje brzine kretanja na mjestima gdje su radovi završeni 40 km/h.

“Svako prekoračenje brzine će se evidentirati i adekvatno sankcionisati od policije”, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:38