saobraćaj - foto: Dan portal / - SAOBRAćAJ - FOTO: DAN PORTAL
26/12/2022 u 07:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

Oni su upozorili da su mogući sitniji odroni i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu

U Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG).

Oni su upozorili da su mogući sitniji odroni i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Upotreba zimskih guma obavezna je za sva vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom postoje zimski uslovi, na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima”, kazali su iz AMSCG.

Minimalna dubina šare na gumama koje se koriste u tom periodu je četiri milimetra.

Na auto putu zimska oprema obavezna je za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, saobraćaj će zbog rekonstrukcije biti obustavljen od od osam sati i 30 minuta do 11 sati i 30 minuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4, dionica centar Tuzi - od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Za vrijeme totalne obustave vozila će saobraćati lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:23