/ - UPRAVA PRIHODA I CARINA, ilustracija
26/01/2023 u 15:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Analizirane aktivnosti koje se odnose na suzbijanje krijumčarenja akciznih roba

Zajednički je zaključeno i da treba inicirati izmjene odgovrajućih pozitivno pravnih propisa kako bi se definisali i posebni uslovi prilikom zasnivanja radnog odnosa za pojedina radna mjesta u Upravi prihoda i carina

Dana 26.01.2023. godine održana je III sjednica Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjednosnog sektora, kojom je predsjedavao ministar pravde i koordinator Biroa Marko Kovač.

-Na sjednici su definisane dalje aktivnosti, koje podrazumijevaju i učešće drugih organa državne uprave, usmjerene na obezbjeđivanju prostornih kapaciteta za čuvanje i skladištenje akciznih roba u okviru Slobodne Zone Luke Bar i ujedno analizirane aktivnosti Uprave prihoda i carina koje se odnose na suzbijanje krijumčarenja akciznih roba. Zajednički je zaključeno i da treba inicirati izmjene odgovrajućih pozitivno pravnih propisa kako bi se definisali  i posebni uslovi prilikom zasnivanja radnog odnosa za pojedina radna mjesta u Upravi prihoda i carina- saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U skladu sa utvrđenim dnevnim redom, prihvaćen je i predlog Ministarstva unutrašnjih poslova za formiranje Nacionalnog međuresornog operativnog tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma i imenovanje predsjednika tima – nacionalnog koordinatora.

Biro za operativnu koordinaciju će intenzivno nastaviti planirane mjera i radnje, uz napomenu da će narednim sjednicama u zavisnosti od dnevnog reda poziv za učešće biti upućen i starješinama državne uprave i drugim licima uključenim u aktivnosti koje se sprovode od strane organa obavještajno bezbjednosnog sektora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:25