Ilustracija / - SRDJAN BOLJEVIC
12/07/2022 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Andrej Vukčević novi predsjednik Studentskog parlamenta UCG

Za studenta povjerenika UCG izabran je student Filozofskog fakulteta Filip Vujović, a za generalnog sekretara SPUCG student Građevinskog fakulteta Miloš Roganović

Na sjednici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) konstituisan je novi saziv tog krovnog studentskog tijela i izabrano novo rukovodstvo za mandatni period od ove do 2024. godine.

Iz SPUCG saopštili su da je za predsjednika krovnog studentskog tijela izabran student Pravnog fakulteta Andrej Vukčević.

Kako su naveli, za studenta povjerenika UCG izabran je student Filozofskog fakulteta Filip Vujović, a za generalnog sekretara SPUCG student Građevinskog fakulteta Miloš Roganović.

Vukčević je, na sjednici održanoj 8. jula, predstavio okvirni plan rada i definisao ciljeve na čiju realizaciju bi novi saziv SPUCG trebalo da se fokusira.

Iz SPUCG rekli su da su nezaposlenost studenata, neusklađenost sistema visokog obrazovanja i tržišta rada, nizak studentski standard, trenutni oblik programa stručnog osposobljavanja i još neadekvatna infrastruktura, prepoznati kao glavni problemi studentske populacije.

“Kao potencijalna rješenja, na kojima će novi saziv SPUCG raditi, predloženo je formiranje studentskog servisa kao sistema posredovanja prilikom zapošljavanja studenata u toku studija, izmjene zakona o visokom obrazovanju, reforma programa stručnog osposobljavanja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, kao potencijalno rješenje, predloženo povećanje studentskih kredita, stipendija, naknada za pripravnički rad u okvriu programa stručnog osposobljavanja, kao i novi infrastrukturni projekti posebno u domenu studentskih domova i otvaranja prvog studentskog odmarališta na sjeveru.

“Novoizabrano rukovodstvo će se u narednom periodu obratiti javnosti, kako studentskoj, tako i široj, i detaljnije predstaviti svoje ciljeve”, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:42