Антиваксери Подгорица / Портал Дана
13/09/2021 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протест у Подгорици: Ова борба ће да потраје, нема одустајања

Најавили нови скуп за наредну суботу

Група грађана организовала је протест на Тргу у Подгорици због нових епидемиолошких мјера, те поручили надлежнима да неће одустати, да ће ићи до краја, као и да ће ова борба да потраје.

На протесту на којем је било око стотину грађана послате су поруке надлежнима. Позвали су окупљене да не поштују мјере које су прописане и да не слушају заштитаре који их контролишу приликом уласка у тржне центре.

image

Антиваксери, скуп Подгорица

Портал Дана

Један од организатора, Небојша Гајевић истакао је да одустати неће.

 - Госпођа Боровинић треба да зна, ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају. Трагови ње и њој сличних и људи који спроводе ове садистичке, фашистичке мјере које популарно зову ковид мјере, људима те врсте трагови смрде. Нама неће, јер ће наша дјеца поносно ићи нашим траговима. Не дамо дјецу. Са ким има да преговарамо, да преговарамо са неким да ли ја могу да дишем и да преговарамо са онима да ли да дјеци купимо храну у маркету. Је ли то треба да преговарамо? Ова борба ће дуго да траје, немојте да дозволите себи да кажете сјутра или прексјутра, био сам на протест два пута и ништа се није промијенило. Ја ћу ићи до краја, нема одустајања и нема назад, ваша дјеца ће ту слободу морати да плате крвљу. Оно што је важно у све већем броју је одређени број љекара. Најављен је и долазак одређеног броја педијатара - поручио је он.

Адвокат је казао да је ту како би упутио препоруке кад су мјере у питању.

- Одредбе мјера су глупости. Мјере су уведене ради послушности и ваше контроле. Историјски је тренутак, да коришћењем устава и закона спријечимо овај хорор који нам надлежни спремају - поручио је адвокат Миомир Јоксимовић.

Љекар из Никшића, који је присуствовао скупу, поручио је да ове мјере везе са медицином немају.

Након одржаних говора на Тргу, окупљени су прошетали и Херцеговачком улицом, најавили су нови протест у суботу у шест како би се солидарисали са свјетским скуповима антиваксера.

Подсјетимо, недавно су надлежни пооштрили мјере, па је новина да се  се убудуће неће признавати статус дјелимичне вакцинације (једна доза), као и да ћемо у тржне центре моћи само ако испуњавамо један од прописаних услова из Националне дигиталне ЦОВИД потврде. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:34