/ FOTO ILUSTRACIJA
04/07/2022 u 14:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Apel CEDIS-a: Tražite katastar podzemnih elektro instalacija prilikom građevinskih radova

Poručuju da do ovoga ne bi dolazilo kada bi investitori, prema važećim procedurama, zatražili od CEDIS-a plan instalacija prije započinjanja tradova

U toku današnjeg dana, u Podgorici su se dogodila dva prekida u napajanju  prouzrokovana prekidima kablova prilikom radova trećih lica.

- Prvo oštećenje bilo je na Tuškom putu kada je treće lice, prilikom radova,  oštetilo 10 kV kabal Elektrogradnja 1. Područje Tuškog puta bilo je bez napajanja električnom energijom oko sat i po. Drugo oštećenje je bilo jutros a odnosi se na prekid 10 kV kabla iz trafostanice Podgorica 4 kada je prilikom radova treće lice oštetilo taj kabal i time ostavilo korisnike Ruskih kula, dijela Bloka 6, Momišića, Vranića  bez električne energije do 11 sati. Takođe, jutros smo imali prekid i u Dobroti, opet usljed građevinskih iskopa, kada su izvođači radova građevinskim mašinama povrijedili kabal. Dio Dobrote - Plagenti, Sveti Matija, Auto kamp nijesu imali napajanje duže od jedan sat- saopšteno je iz CEDIS-a.

Poručuju da do ovoga ne bi dolazilo kada bi investitori, prema važećim procedurama, zatražili od CEDIS-a plan instalacija prije započinjanja tradova pa pozivamo da to učine svi koji namjeravaju započeti i izvoditi građevnske  radove.

- Naglašavamo da se katastar instalacija ne naplaćuje. Takođe, svu štetu na mreži platiće investitori koji su do nje i doveli a koje, još ovoga puta, nećemo javno pominjati. Svakoga narednoga puta dobićete i nazive kompanija čiji su radovi doveli do višesatnih prekida, problema koje korisnici zbog toga imaju, štete za našu kompaniju kao i remećenja nesmetanog odvijanja turističke sezone koja je uveliko otpočela. I u proteklom periodu često smo obavještavali javnost o problemima koje imamo sa nesavjesnim investitorima koji, prilikom izvođenja građevinskih radova, kidaju podzemne kablove i dovode do havarija na mreži i prekida u napajanju korisnika. Ponavljamo apel -  tražite katastar podzemnih elektro instalacija iz CEDIS-a prilikom planiranja i započinjanja građevinskih radova- navode iz CEDIS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:27