agencija za nacionalnu bezbjednost / - DAN
22/07/2022 u 13:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Artan Kurti generalni inspektor u ANB-u - Konjević: Da li je osuđivan za ubistvo u pokušaju?

Na to je premijer Dritan Abazović naglasio da nema ničeg u kaznenoj evidenciji vezano za Kurtija i da je to jedino relevatno

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore,  u kadrovskim  rešenjima, navedeno je da je  Artan Kurtij imenovan za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Na to je regaovao ministra odbrane Raška Konjević i pitao da li je pomenuti " osuđivan za ubistvo" u pokušaju".

-U biografiji nisu navedene stvari koje imaju stepen negativnosti, koje bi mogle da ga diskvalifikuju kao kandidata. Imam informacije da je Kurti osuđivan za ubistvo u pokušaju. Ukoliko moja informacija nije tačna, duboko se izvinjavam kandidatu i vama. Ukoliko jeste, zamolio bih da zastanemo- naveo je  Konjević.

Na to je premijer Dritan Abazović naglasio da nema ničeg u kaznenoj evidenciji vezano za Kurtija i da je to  jedino relevatno.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić pita da li je ovdje sakriven bitan podatak.

-Da li je izdržavao kaznu za pokušaj ubistva? To se mora provjeriti. Da je u pitanju mjesto u nekom upravnom odboru neke kompanije možda ovo pitanje toliko ne bi bilo važno, ali kada treba da pokrivate mjesto u ANB, onda je itekako važno pitanje i informacija- poručio je Konjević.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da ne postoji zakonska smetanja da Kurti bude imenovan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 11:51